Hoe maak je bakkebaarden van wolcrêpe?

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 20:30

Met Grimas wolcrêpe heb je zo veel mogelijkheden. Wil je geen baard of snor, kun je altijd nog denken aan bakkebaarden. Ik zal jullie helpen hoe je bakkebaarden van wolcrêpe kunt maken.

Wat heb je nodig:

 

Trek een streng van 20 cm Wolcrêpe los van de touwtjes waarom het gewikkeld zit. Wanneer je weerstand voelt, knip je de touwtjes los, zodat u weer verder kunt

Trek het begin van het recht afgeknipte stuk los zodat het einde pluizig wordt.

Ontkrul het gedeelte waarmee je werkt met een krultang, stijltang of strijkbout op wol stand tot er een lichte slag in zit. Trek daarbij niet te hard, zodat de streng intact blijft.

 Nu het stuk waarmee je werkt langer en luchtiger maken: laat het door de handen glijden en trek er stapje voor stapje in de lengterichting een beetje aan, waarbij het stuk nog steeds intact moet blijven.

Je kunt het stuk eventueel mengen met een andere kleur Wolcrêpe

Trek het luchtig gemaakte stuk in het midden in tweeën in de lengterichting van de haren, leg de twee stukken op elkaar en deel ze opnieuw door de helft. Houd de handen ongeveer 20 cm van elkaar af. Blijf deze handeling herhalen tot de Wolcrêpe transparant is. Houd de Wolcrêpe tegen het licht om te zien of er nog donkere stukken in zitten.

Trek het luchtig gemaakte stuk in het midden in tweeën in de lengterichting van de haren, leg de twee stukken op elkaar en deel ze opnieuw door de helft. Blijf deze handeling herhalen tot de Wolcrêpe transparant is. Het stuk wordt steeds korter en dikker.

Zodra het resultaat transparant is, trek je het stuk weer op een lengte van 20 tot 25 cm en je sprayt het in met een haarlak met sterke fixatie om het te verstevigen. 
Let op: inspuiten met haarlak of plastic spray maakt de Wolcrêpe brandbaar.

Knip het stuk licht diagonaal in de breedte door.. Je hebt nu twee stukken voor de bakkebaarden

Je hebt nu het eerste deel van de bakkebaarden, nu nog plakken op de zijkant van je gezicht, dat zal ik hier onder verder beschrijven voor je!

Werk bij voorkeur op een droge ondergrond. Ontvet en reinig de huid waarop je gaat werken eerst met Grimas Cleansing Lotion.

Met Grimas Mastix Extra  plak je stapsgewijs de schuine stukken op.
Beslist niet in de buurt van of boven de ogen gebruiken.

Let op: hierbij de snijvlakken zo op de huid zetten dat de punten van de licht diagonaal geknipte stukken naar beneden wijzen, in de natuurlijke groeirichting van een bakkebaard. Werk deel voor deel.

Lijm het betreffende huidgedeelte en druk het snijvlak/de schuin afgeknipte kant in de lijm.

Let op: tijdens het opplakken het snijvlak goed bij elkaar houden om een volle bakkebaard te houden, ook na het modelleren.

Druk met de ene hand de lijmrand aan op de huid en modelleer met de andere hand de Wolcrêpe bakkebaard met behulp van het uiteinde van een puntkam of de achterkant van een penseel

Je brengt de bakkebaard in het gewenste model met behulp van een schaar.

Let op: niet kammen!

Het resultaat fixeren met een haarlak.

Ik hoop dat ik je weer een beetje vooruit heb kunnen helpen met nog een leuk iets. Wat kun je toch veel doen met Grimas wolcrêpe! IK zou haast zelf een bearded queen worden, maar dat past niet zo bij mij :)

XXX Tina- Christina

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.