Hoe maak je wenkbrauwen van wolcrêpe

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 20:30

Grimas wolcrêpe is een veelzijdig product. Je kunt er baarden mee maken, stoppelbaarden, snorren maar ook wenkbrauwen. In deze blog ga ik jullie vertellen hoe je wenkbrauwen van wolcrêpe maakt.

 

Wat heb je nodig?

Grimas Wolcrêpe in jou gewenste kleur
een schaar
Haarlak
Je handen
Grimas Mastix Extra
Een tissue
een puntkam
eventueel een penseel
Hoe ga je te werk? Dat zal ik hieronder verder aan je uitleggen!

Het maken van de wenkbrauwen!

1. Trek een streng van 10 cm los van de touwtjeswaarom het gewikkeld is. Wanneer je weerstand voelt, knip je de touwtjes los zodat je weer verder kunt.

Trek het begin van het recht afgelknipte stuk los, zodat het einde pluizig wordt.

Splits het stuk op in tweeën. 

Trek een gedeelte los van de streng.

Het losse gedeelte ga je nu luchtig op lengte trekken.

Daarna ga je het stuk waarmee je werkt langer maken: Laat het door je handen glijden en trek er stapje voor stapje in de lengterichting een beetje aan, waarbij het stuk nog steeds intact moet blijven.

Trek het luchtig gemaakte stuk in het midden in tweeën in de lengterichting van de haren, leg de twee stukken op elkaar en deel ze opnieuw door de helft. Blijf deze handeling herhalen tot de wolcrêpe transparant is.

Spray het in met haarlak om het stuk te verstevigen. LET OP: Grimas Wolcrêpe inspuiten maakt haarlak zorgt ervoor dat het brandbaar is!

Rol het tussen de platte handen in 1 richting, Waarbij je het tussentijds blijft sprayen voor meer grip. Doorgaan totdat het stuk goed strak in elkaar gerold is en de vorm van 'een dreadlock' heeft.

Knip het stuk scherp diagonaal door. 

Je hebt nu 2 stukken waarmee je wenkbrauwen kunt maken.

ALS je met Mastix extra aan de gang gaat om de wenkbrauwen te plakken dek dan de ogen even af met een tissue. 

Werk over je eigen wenkbrauwen heen. Brneg de lijm over je eigen wenkbrauwen aan. Werk van binnen naar buiten. Druk het schuin afgeknipte snijvlak in de lijm en werk de wolcrêpe wenkbrauw naar buiten toe uit. Bescherm je ogen door deze te sluiten en af te dekken met een tissue, Kan ernstig oogletsel veroorzaken.

Je brengt de wenkbrauwen in het gewneste model met behulp van een schaar. Eventueel openwerken en in model brengen met een puntkam of de achterkant van een penseel.  Zonodig deze procedure herhalen tot je het gewenste model hebt.

Ik hoop dat je nu mooi wenkbrauwen kunt maken van Grimas Wolcrêpe.

 

XXX Tina-Christina

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.