• Wist jij al dat het overgrote deel van ons aanbod vegan is ?
  • Van 10 / 7 t/m 31 / 7 20% korting op het gehele assortiment ! Wees er snel bij want op is op ! Kortingscode : ZOMER2023

Hoe maak je een snor van wolcrêpe

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 20:30

Met Wolcrêpe kun  je nog veel meer als alleen een volle baard en een stoppelbaard maken. Je kan er ook snorren mee maken! In deze blog ga ik je uitleggen hoe je van wolcrêpe een snor kunt maken en plakken.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

Trek een streng van 20 cm wolcrêpe los van de touwtjes waarom het gewikkeld is. Als je weerstand voelt, knip je de touwtjes los zodat je weer verder kunt gaan.

Trek het begin van het recht afgeknipte stuk los zodat het einde pluizig wordt.

Ontkrul het gedeelte waarmee je werkt met een krultang, stijltang of strijkbout op wolstand. LET OP: Trek hierbij niet te hard, zodat je de streng intact houdt. Het stuk voor de snor moet goed ontkruld zijn.

Luchtig op lengte trekken. Nu het stuk waarmee je werkt langer en luchtiger maken: Laat het door je handen glijden en trek er stapje voor stapje in de lengterichting een beetje aan, waarbij het nog steeds intact moet blijven. Eventueel kun je het mengen met een andere kleur wolcrêpe.

Als de wolcrêpe goed ontkruld is, gaan we een stuk plat maken. Trek het luchtig gemaakte stuk in het midden in tweeën in de lengterichting van de haren. Leg de twee stukken op elkaar en deel ze opnieuw door de helft. Houdt de handen ongeveer 20 cm van elkaar af. Blijf deze handeling herhalen tot de wolcrêpe transparant is.

Houd de wolcrêpe tegen het licht om te zien of er nog donkere stukken in zitten.

Trek het luchtig gemaakte stuk in het midden in tweeën in de lengterichting van de haren, leg de twee stukken op elkaar en deel ze opnieuw door de helft. Blijf de handeling herhalen tot de wolcrêpe transparant is. Het stuk wordt steeds korter en dikker.

Houd het stuk in het midden stevig vast en kam het uit

Maak nu het stuk plat met een krultang, stijltang of strijkbout of wolstand. 

Spray het in met haarlak om het te verstevigen. LET OP: Inspuiten met haarlak maakt de wolcrêpe brandbaar.

Knip het stuk licht diagonaal in de breedte door en houd hierbij de schaar gekanteld (schuin ten opzichte van de wolcrêpe). Je hebt nu twee stukken voor de snor.

Je hebt nu de onderdelen om je snor op de huid te kunnen gaan plakken.  En ik dacht dat het omtoveren van man naar vrouw al een werk was, maar dit is ook niet ff in een uurtje gedaan. Op naar het plakken van de snor!

Je snor gaan plakken!

Werk bij voorkeur op een droge ondergrond. Ontvet en reinig je huid waarmee je gaat werken eerst met Grimas Cleansing Lotion. Ga daarna deel voor deel te werk. LET OP: Tijdens het opplakken het snijvlak goed bij elkaar houden om een volle snor te houden, ook na het modelleren.

Druk met de ene hand de lijmrand aan op de huid en modelleer met de andere hand de wolcrepe snor met het behulp van het einde van een puntkam of de achterkant van een penseel. LET OP: NIET KAMMEN! U brengt de snor in het gewenste model met behulp van een schaar.

Lijm het betreffende gedeelte met Grimas Mastix Extra  en druk het snijvlak/schuinafgeknipte kant in de lijm. Beslist niet in de buurt van of boven de ogen gebruiken. LET OP: Tijdens het opplakken het snijvlak goed bij elkaar houden om een volle snorte houden, ook na het modelleren. Druk met de ene hand de lijmrand aan op de huid en modelleer met de andere hand de wol crêpe snor met behulp van het einde van een punt kam of de achterkant van een penseel. Je brengt de snor in het gewenste model met behulp van een schaar. LET OP: niet kammen!

De krul kun je met een vette substantie (pommade, wax) creëren. Het resultaat fixeren met een haarlak. 

En zo heb je dus een snor op je face zitten :) Je kunt de snor combineren met de baard of de stoppelbaard, maar je kunt er ook voor kiezen voor alleen een snor. Dat zit wel Snor ;)

 

XXX Tina-Christina


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.