• Wist jij al dat het overgrote deel van ons aanbod vegan is ?
  • Van 10 / 7 t/m 31 / 7 20% korting op het gehele assortiment ! Wees er snel bij want op is op ! Kortingscode : ZOMER2023

Hoe maak je een baard van wolcrêpe?

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 20:30

Wolcrêpe en het gebruik er van!

Een vaak essentieel onderdeel van een dragking is toch wel een baard, snor of bijvoorbeeld borsthaar. Wij van Dragqueensupplies hebben een heel mooi product hiervoor: Wolcrêpe. Met deze gevlochten streng van schapenwol kun je een geweldig mooie volle baard, snor maken maar denk ook aan bijvoorbeeld borsthaar. Ik zal je uitleggen hoe je een volle baard van wolcrêpe kunt maken.

Voor een baard van wolcrêpe heb je nodig:

Het maken van de baardstukken.

1. Trek een streng van 50 cm wolcrêpe los van de touwtjes, waarom het gewikkeld is. Voel je weerstand, knip je de touwtjes door zodat je weer verder kunt.

2. Trek het begin van het recht afgeknipte stuk los zodat het einde pluizg wordt.

3. Ontkrul het gedeelte waarmee je werkt  met een stijltang, krultang of strijkbout op wolstand tot er een lichte slag in de wolcrêpe te krijgen. LET OP:  TREK HIERBIJ NIET TE HARD, ZODAT JE STRENG INTACT BLIJFT.

4. Om het stukje langer en  luchtiger (meer volume) te krijgen laat je het door de handen glijden en trek je er stap je voor stapje in de lengterichting een beetje aan, waarbij het nog steeds intact moet blijven. Eventueel zou je het kunnen mengen met een andere kleur wolcrêpe.

5. Trek de luchtig gemaakte streng nu in drie gelijke stukken. Met elk van de stukken ga je als volgt te werk: Trek het stuk in het midden los in de lengterichting van de haren, leg de twee stukken op elkaar en deel deze opnieuw door de helft.

6. Houd je handen ongeveer 20 cm uit elkaar, blijf deze handeling herhalen tot de wolcrêpe transparant is. Houd eventueel de wolcrêpe tegen het licht om te zien of er nog donkere stukken in zitten. Je stukken zouden steeds korter en dikker moeten worden, blijf dit doen tot de wolcrêpe transparant is.

7. Zodra je resultaat transparant is trek je de wolcrêpe tot een lengte van 20-25 cm en spray je deze in met haarlak. LET OP: Haarlak zorgt er voor dat de wolcrêpe brandbaar is!Tip:  De dikte van je stukken mag iets verschillen. De dunste stukken kun je gebruiken voor je bakkebaarden.

8. Knip de stukken licht diagonaal in de breedte door.

Je hebt nu 6 stukken waarmee je een volledige baard kunt maken.

Nu heb je alles om je baard compleet te maken, maar we zijn er nog niet! Je wilt natuurlijk die baard op je gezicht hebben :) Ik niet natuurlijk, ik heb er juist alle moeite voor gedaan om een glad huidje te krijgen en ben geen bearded queen. Hier  de volgende stappen om de baard op je huid te plakken.

Het plakken van je baard.

1. Werk deel voor deel. Lijm het betreffende huidgedeelte en druk het snijvlak ( de schuine afgeknipte kant) in de lijm. Begin vlak onder de kin met de punt (1) naar voren.

2. Zonodig maak je de volgende punt (2) iets kleiner door vanaf het snijvlak een gedeelte af te scheuren. Dit breng je in tegenstelde richting van je eerste stuk op de kin aan.

3. De volgende twee stukken (3 & 4) breng je nauwsluitend aan op je 2e punt, op de kaaklijn met de punt naar voren.

4. De twee stukken hierna (5 & 6) laat je aansluiten op de 3e en 4e punt. Nu doe je de punten naar beneden. LET OP: Tijdens het opplakken het snijvlak goed bij elkaar houden, zo houd je een volle bakkebaard. Ook na het modelleren. 

5. Druk met je ene hand de lijmrand aan op de huid. Met je andere hand werk je de wolcrêpe stukken in elkaar. Je doet dit met behulp van het einde van een puntkam of de achterkant van een penseel tot je baard 1 geheel vormt. Let op: Je baard niet gaan kammen! 

6. Je brengt je baard in het gewenste model met een schaar en/of tondeuse.

7. Je resultaat kun je fixen met haarlak.

Hopelijk heb ik de Dragkings onder ons een eind op weg geholpen met het maken van een volle baard. Voor vragen kun je deze natuurlijk altijd stellen via ons contactformulier op de website.

 

XXX Tina-Christina.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.