Wig Styling the basics: How to curl a wig

Gepubliceerd op 22 april 2023 om 11:39

Er zijn heel veel webshops op het grote web te vinden. Je hebt pruiken zonder lace, pruiken met een front-lace en ook nog pruiken met een 360 lace. Daarnaast heb je nog synthetisch haar en echt haar of een mix hiervan. 

Heel veel keuzes om uit te kiezen, maar je ziet ook verschillende soorten haarstyling en het is wel fijn als je zelf de basics onder de knie hebt. 

In deze serie van blogs zal ik jullie meenemen op de reis van hairstyling - the basics. Ik behandel in deze blog het maken van krullen in je pruik. 

Vaak zitten er in de meeste pruiken al een slag in en zou je betreffende wigstyling gelijk al aan de slag kunnen gaan.

Soms valt het echter tegen welke slag er in de pruik zit als je deze uit het zakje haalt en wil je deze dus meer volume geven doormiddel van rollers in te draaien. 

 

Er zijn verschillende soorten rollers op de markt. Ik persoonlijk gebruik de rollers die je hier aan de linkerkant ziet in verschillende maten. Iedere maat heeft een ander kleur randje. De grootste maat die ik gevonden heb samen met mijn zuster is 36mm.

Wat heb je nodig?

  • Een pruikenkop ( zelf heb ik een canvas blok)
  • Een standaard waar je je pruikenkop op zet ( Ik zelf heb er een met een voet, driepoot vind ik niet stevig)
  • Een Pruik
  • Pinnen 
  • Een Puntkam
  • Eendenbekjes
  • Een pneumatische haarborstel zoals op de afbeelding
  • Rollers
  • Een plastic zak
  • Een kledingstomer (je kan een draagbare pakken, maar zo een als op de afbeelding is prettiger om mee te werken.

Stap 1:

Pak je standaard en zet hier je pruikenkop op. Plaats je pruik op de pruikenkop. Zorg dat die goed recht op de pruikenkop zit, dit kun je zien aan de lijnen die over de canvas kop heen lopen. Zit je pruik goed recht op de kop is het tijd om deze vast te pinnen.

Stap 2:

Pak iets van een schoenveter, stuk stof wat lang genoeg is. Dit om je lace niet te beschadigen als je een lace-front pruik hebt. Leg de schoenveter/stuk stof netjes tegen de haargrens aan. Zet in de stof/schoenveter iedere keer een pin. Werk zo de gehele lacefront af en pin na ieder stukje een pin in de canvaskop.

Stap 3: 

Voor de achterkant. Trek je je pruik iets strakker op de kop. Zorg dat je deze niet te strak trekt. Pin in beide hoeken van de pruik een pin.

Stap 4:

Met de pneumatische borstel kun je je pruik even doorkammen om alle klitten er zoveel mogelijk uit te halen. Als je dit gedaan hebt is het tijd om je punt kam te pakken.

Stap 5:

Met je Punt kam ga je secties maken. Deze secties moet je of smaller of net zo breed als je rollers maken. Je kunt dit meten door een pluk strak te trekken en hier de roller op te leggen. Afhankelijk of je je voorste haren in een lok wilt laten vallen of alles hetzelfde ga je je rollers indraaien. 

Stap 6:

Mijn rollers aan de voorkant zullen anders ingerold worden als de achterkant van het hoofd. Dit omdat ik nog een aparte lok erin wil hebben.  Je pakt een sectie in het midden van je pruik. Borstel de pluk haar nog een keer goed door en trek deze strak. Als de pluk haar goed is doorgekamd neem je een roller en legt die bij de uiteinden van je pluk haar. Rol deze zo in dat je krul naar achteren valt (je rolt naar de achterkant van het hoofd). 

LET OP: Wil je weten of je sectie haar breed genoeg is? Leg dan je roller erop om te meten. Komen er plukken buiten de rol, zul je kleinere secties moeten maken.

Stap 7:

Rol de roller strak in. Hoe strakker de roller hoe steviger de krul. Als je de gehele pluk in hebt gerold pak je een pin en steekt deze door de roller heen.  Eventueel kun je nu een eendenbek pakken en deze door de roller heen steken om het haar extra bevestiging te geven. Rol zo de gehele voorste rij.

Stap 8:

Als je een kant helemaal ingerold hebt ga je naar de andere kant van je pruik. Deze rollers moet je in tegengestelde richting in gaan rollen. Je zult zien dat er een opening ontstaat bij het punt waar je begon.

Stap 9:

Als je ook deze kant hebt ingerold dan ziet je eerste rij er ongeveer zo uit.

Stap 10:

Door naar de tweede rij. Deze rollers draai je anders in als de voorste rij. Het principe van een sectie pakken, deze nog een keer door te kammen blijft hetzelfde. Ik heb voor deze pruik de rollers vanaf de tweede rij een maatje kleiner gepakt.

Stap 11:

De rest van de pruik rol je steeds verder in op dezelfde manier. Net zo lang tot je geen losse stukken haar meer over hebt.

Stap 12:

Tijd om je pruik te gaan stomen. Pak een plastric zak en trek deze over je pruikenstandaard. Zorg dat je kledingstomer is opgewarmd en zet deze in de buurt. Pak de slang om te beginnen met stomen.

Stap 13:

Hoelang moet je stomen? Ikzelf doe meestal muziek aan en gaan. Probeer dit twee nummers te doen, vaak wordt het toch te heet. Dit omdat ik de zak ook dichtgeknepen houd aan de onderkant en de slang vast moet houden. 

TIP: Heb een handdoek binnen handbereik om de slang vast te pakken als het echt te heet wordt.

Stap 14:

Als het stomen klaar is, haal je de zak van je standaard af. Tijd voor je pruik om af te koelen. Laat je pruik een nachtje aan de lucht drogen. 

Haal de rollers er niet uit!

Stap 15:

Als je je pruik een nacht hebt laten drogen, kun je de rollers eruit halen. Vind je zelf dat het zo klaar is, kun je nog een keer met de borstel licht doorkammen. En je pruik is klaar.

Ik wil deze pruik nog verder gaan stylen, ik heb mijn voorste rij rollers daarom nog in de pruik laten zitten. Ik zal eerst de achter kant stylen naar mijn tevredenheid. Vandaar dat je op de foto de voorste rij rollers nog ziet. Er is bij de achterkant nog geen borstel door gegaan.

Dit was de eerste blog van een serie wig styling. Hopelijk kan ik je zo wat basic dingetjes bijbrengen als het gaat om wigstyling.

 

XXX Tina-Christina

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.