Wig styling the basics: How to double stack a wig?

Gepubliceerd op 6 mei 2023 om 12:11

Welkom terug bij de miniserie Wig Styling the basics! Met vandaag als onderwerp: Hoe kun je je pruiken stacken en hier een stijl uit maken.

Veel dragqueens hebben van die grote gestylde wigs op een hoofd staan, vaak is een pruik volledig geteased dit volume te creëren, maar wat je ook vaak ziet is dat men meerdere pruiken gebruikt om dit volume te maken of bijvoorbeeld een ponytail!

In deze blog ga ik je dit allemaal haarfijn uitleggen hoe je dit moet doen, wat je nodig hebt etc.

Wat heb je nodig:

 • Wig

 • Nog een Wig

 • Een standaard waar je je wighead op zet

 • Teasing brush

 • Elastiekjes

 • Een pneumatische borstel zoals op de afbeelding

 • Een kromme naald zoals op de afbeelding

 • Draad in de kleur van jou wig

 • Schuifspeldjes

 • Opvulmateriaal zoals bijvoorbeeld papier

 • Pinnen

 • Oud netjes die je vaak om een wig vind als je deze uit de verpakking haalt

 • Voor het stylen van een Ponytail heb je een grotere wighead nodig (in mijn geval 25 inch)

Voor dat je begint met het double stacken van een wig, is het belangrijk dat je 2 wigs hebt. Deze kunnen in dezelfde kleur zijn, maar ook afwijkend. Net wat je zelf het liefste hebt. Zo kan dit ook met het model zijn.

Voor deze blog zal ik 2 verschillende pruiken gebruiken: 1 ombre ginger wig front lace, 1 ginger wig lace. De ginger kleur van deze 2 pruiken lijkt bijna identiek waardoor ik deze keuze heb gemaakt.

HOE GA JE STARTEN?:

STAP 1:

Allereerst zorg ik dat de ombre ginger wig op mijn wighead staat vastgepind.

STAP 2:

Ik ga met de pneumatische borstel met het bovenste deel van de wig borstelen om hier een staart te maken. Zorg dat je geen fly away haren meer hebt. Elastiekje er om en staart 1 is klaar

STAP 3:

Nu ga ik het onderste deel bij elkaar borstelen en zorg je ook hier er weer voor dat je geen fly away haartjes hebt. Deze staart doe je ook een elastiek om en voila je hebt 2 staarten.

STAP 4:

Ga vervolgens met een andere elastiekje de 2 staarten samen voegen tot 1 staart. Ik heb er voor gekozen eerst 2 staarten te maken en deze samen te voegen voor nog meer stevigheid in mijn basis.

STAP 5:

Nu maak je van deze staart een knotje en om te zorgen dat deze blijft zitten pak je dat netje wat om je wig zat toen je deze nieuwe uit de verpakking haalde en wikkel je deze om de knot heen. Pin hem vast met schuifspeldjes.

STAP 6:

Heb je opvulmateriaal? Denk aan papier, lege plasticzakjes, de zakjes waar je nieuwe wigs inzaten je kunt het zo gek niet bedenken. Leg deze over de knot heen en houd vast of pin het vast.

STAP 7:

Afhankelijk van wat je met je wig wilt stylen, heb je die 2e wig (in mijn geval de ginger one) al gestyled of bijvoorbeeld alleen in de krul gezet. Doe als dat klaar is over de opvulling heen en houd vast.

STAP 8:

Pak je kromme naald die op een vishaak lijkt en draad in de juiste kleur. Hiermee kun je gemakkelijk de 2e wig vast naaien op de 1e wig. Ga helemaal rondom zodat deze goed vast zit. Als het goed is moet je opvulmateriaal in de 2e wig zitten zodat deze er uit ziet met volume

STAP 9:

Ben je klaar met de naald en draad? Dan zorg je dat er een knoopje in zit en knip je het restant af. Tijd voor de nog mooiere afwerking.

STAP 10:

Die lelijke rand van 2 wigs op elkaar wil je natuurlijk weg werken. Dit kan je doen door bij de 2e wig aan de onderkant (het gedeelte wat het dichtste tegen je hoofd aanzit) een pluk te pakken en over de rand heen vast pint met schuifspeldjes. Of je legt er bijvoorbeeld eerst een vlecht in en legt hem dan over die rand heen. Eventueel kun je de 2e wig nog een klein beetje teasen om hem beter te laten vallen.

Hopelijk heb je iets aan deze blog gehad en ben je nu in staat om een wig te double stacken.

Tot in de volgende blog van de mini serie: Wig styling the basics!

 

XXX

Tina - Christina

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.