Contouring & Highlighting Basis

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 20:30

Contouring & Highlighting: Basis
Make-up heeft de eigenschap om je hele gezicht te veranderen. Je kunt de illusie wekken dat je kaaklijn afgerond is, dat je neus smal is en dat je fantastische jukbeenderen hebt. Dit zijn fysieke eigenschappen die vaak worden geassocieerd met een vrouwelijk gezicht. Het tegenovergestelde is ook mogelijk! Make-up is in feite plastische chirurgie, maar dan een stuk goedkoper.

De vuistregel gaat als volgt: plaats een lichte tint (highlight) op de plekken die naar buiten moeten springen, en een donkere tint (contour) op de plekken die dieper in het gezicht moeten zitten. Simpel toch? Nou.. oefening baart kunst. Uit ervaring kan ik zeggen dat het vele pogingen kost voordat je de vorm van je gezicht kent, en precies weet wat wel voor je werkt en wat niet. Maar als je de techniek van contouring en highlighting onder de knie hebt, kun je elk gezicht creëren die je maar wilt!

 

De volgende producten heb je hiervoor nodig:

 

 

De volgende tips zijn geschikt voor mensen die graag een gezicht willen creëren met typisch vrouwelijke kenmerken. De tips geef ik aan de kant hand van een foto van mezelf zonder make-up, en een met make-up. De structuur van het gezicht van een man is over het algemeen wat hoekiger en langer dan die van een vrouw. Om mijn gezicht vrouwelijker te maken, wil ik de volgende eigenschappen in mijn gezicht toebrengen: een zachtere en kleine onderkaak, een puntige kin, een klein voorhoofd, een smalle neus en prominente jukbeenderen. Al deze eigenschappen kun je creëren door middel van contouring en highlighting!

Op de volgende plekken plaats ik mijn highlighting: op het midden van mijn kin, onder mijn ogen tot aan de bovenkant van mijn jukbeenderen, een beetje boven mijn lippen, een smalle strook op de brug van mijn neus en een heel klein beetje op mijn voorhoofd. Dit zijn nu de plekken in mijn gezicht die extra springen.

Op de volgende plekken plaats ik mijn contouring: op de hoeken van mijn onderkaak (een royale hoeveelheid op de zijkanten van mijn kaak, evenals een klein beetje op de zijkanten van mijn kin). Zo lijkt mijn kaaklijn zachter en mijn kin puntiger. Verder plaats ik contouring rondom de haarlijn van mijn pruik, aan de onderzijde van mijn jukbeenderen en net naast de brug van mijn neus.

 

 

Een paar algemene tips:

  • Om je highlighting en contouring er natuurlijk uit te laten zien, is het belangrijk dat er een geleidelijke overgang is van de lichtere kleuren naar de donkere kleuren. Dit heet blenden, en dit kun je doen door middel van een (vochtig) make-up sponsje te deppen over je make-up. Onze Grimas Teardrop Sponge is bijvoorbeeld zeer geschikt!
  • Wees voorzichtig met de hoeveelheid contouring en highlighting op je neus. Als je hier te veel make-up plaatst, wordt de focus naar je neus geleid. Je wilt natuurlijk dat ze naar je prachtige ogen kijken!
  • Om je highlighting nóg meer te laten springen, is het mogelijk om een glinsterend poeder aan te brengen op de hoogste puntjes van je gezicht. Vooral op je jukbeenderen en op het puntje van je neus kan dit erg mooi zijn.
  • Elk gezicht is anders. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat je al een paar vrouwelijke kenmerken hebt in je gezicht. Plaats daarom meer countouring of highlighting op de plekken waar je de meeste verandering wilt zien. Zo gebruik ik bijvoorbeeld net iets meer countouring om mijn kaaklijn af te ronden en om mijn jukbeenderen te creëren.
  • Heb vooral veel plezier! Rome wasn’t built in a day, en de ene poging zal geslaagder zijn dan de andere. Raak vooral niet gefrustreerd. Hoe meer je oefent, hoe beter je je gezicht leert kennen, en hoe leuker het wordt om make-up aan te brengen;)

 

Succes!

Fiona Capella

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.