Grimas make-up drag queen


Informatie over Grimas

 

Let op!!

Op onze website staat maar een deel van de producten van grimas deze hebben wij altijd op voorraad mits anders aangegeven.

Bent u op zoek naar andere producten van Grimas kunt u alsnog bij ons terecht wij kunnen het gehele assortiment bestellen. 
Vraag naar jouw specifieke product, kleur, maat enz.  Dan bestellen we dit z.s.m. 

Stuur jouw verzoek via ons contactformulier en dan gaan we voor je aan de slag. 

 

Grimas is een kleinschalig Nederlands bedrijf dat op ambachtelijke wijze make-up produceert voor de professionele- en de hobbymarkt, waaronder basisscholen.
Omdat professionals de producten intensief gebruiken en omdat kinderen vanwege hun lichaamsvolume gevoeliger op stoffen kunnen reageren dan volwassenen, stelt dit extra hoge eisen aan de samenstelling van de producten.

Voor in Europa geproduceerde make-up bestaat een strenge regelgeving. Denemarken gaat zelfs een stapje verder en heeft extra veiligheidseisen voor kinderen geformuleerd. Ook voor andere Grimas producten die door kinderen worden gebruikt is het A-categorie certificaat in Denemarken aangevraagd en verkregen.

 

Elk Grimas product, en zelfs elke kleur van een product, heeft een eigen etiket waarop de ingrediënten vermeld staan. Dit is vooral van belang bij allergie.
Een allergie is een overmatige reactie van het lichaam op een bepaalde stof. Iemand kan bijvoorbeeld allergisch zijn voor voedingsstoffen (lactose), stoffen in de lucht (pollen) of cosmetica ingrediënten (parfum). Dit betekent niet dat deze stoffen in het algemeen schadelijk zijn. Een allergische reactie is immers een individuele reactie.

 

Om verzekerd te zijn van veilige producten gebruikt Grimas de zuivere variant van alle grondstoffen. 

 

DIERLIJKE OORSPRONG

Grimas maakt gebruikt van twee ingrediënten van dierlijke oorsprong:
Lanolin
Cera alba

Lanolin
Enkele Grimas producten bevatten Lanolin (lanoline) in de vorm van olie of was. Lanolin is afkomstig uit de wol van schapen en wordt vervolgens gezuiverd.

Cera alba
Enkele Grimas producten bevatten Cera alba (bijenwas). Deze was wordt als restproduct uit honingraten gehaald nadat de honing is geoogst. Vervolgens wordt de was gezuiverd.

Om te zien of een product Lanolin of Cera alba bevat, kijkt u op het etiket of raadpleegt u het recept op de website.

 

Grimas produceert weliswaar ambachtelijk, maar dit gebeurt op hi-tech wijze onder streng hygiënische omstandigheden om bacteriologisch veilige producten te maken.

Grimas heeft nooit dierproeven gedaan of hiertoe opdracht gegeven en zal dit ook nooit doen.

Dierproeven voor cosmetica zijn sinds 2004 in heel Europa wettelijk verboden. Ook cosmetica-ingrediënten mogen in Europa vanaf 2013 niet meer op dieren worden getest.

Voor een cosmeticaproducent is het onmogelijk om aan te tonen dat een grondstofleverancier zijn ingrediënt nooit op dieren heeft getest.
De grondstof kan in het verleden getest zijn.
De claim 'niet op dieren getest' is in deze gevallen misleidend.

Gelukkig zijn nu dierproeven voor cosmetica verboden.

Conclusie: Grimas heeft nooit dierproeven gedaan of hiertoe opdracht gegeven en zal dit ook nooit doen.